BP: Networking

[Task 1] Kinda like a street address, just cooler.

IP Address Classes

Private Address Space

  1. How many categories of IPv4 addresses are there?
    ANS: 5
  2. Which type is for research? *Looking for a letter rather than a number here
    Reference: https://www.computerhope.com/jargon/i/ip.htm

ANS: E

3. How many private address ranges are there?
ANS: 3

4. Which private range is typically used by businesses?
ANS: A

5. There are two common default private ranges for home routers, what is the first one?
ANS: 192.168.0.0

6. How about the second common private home range?
ANS: 192.168.1.0

7. How many addresses make up a typical class C range? Specifically a /24
“/24” mean
1111 1111 . 1111 1111 . 1111 1111 . 0000 0000
There’re twenty-four “1”.
There’re eight “0”. → 2⁸ = 256
ANS: 256

8. Of these addresses two are reserved, what is the first addresses typically reserved as?
There’re 2 types of addresses: Network and Broadcast.
ANS: Network

9. The very last address in a range is typically reserved as what address type?
ANS: Broadcast

10. A third predominant address type is typically reserved for the router, what is the name of this address type?
ANS: Gateway

11. Which address is reserved for testing on individual computers?
ANS: 127.0.0.1

12. A particularly unique address is reserved for unroutable packets, what is that address? This can also refer to all IPv4 addresses on the local machine.
ANS: 0.0.0.0

[Task 2] Binary to Decimal
Calculation method

For an example:
1001 0010 (in binary) = 1*2⁷ + 0*2⁶ + 0*2⁵ + 1*2⁴ + 0*2³ + 0*2² + 1*2¹ + 0*2⁰ = 146 (in decimal)

[Task 3] Decimal to Binary
Calculation method
For an example:
238 (in decimal)
Start with
238 / 2 = 119 *2 + 0

Repeat dividing step until you can’t

Fraction in the circle is the answer

Answer

[Task 4] Address Class Identification
Just find answer with provided table

本文由 泓源视野 作者:admin 发表,其版权均为 泓源视野 所有,文章内容系作者个人观点,不代表 泓源视野 对观点赞同或支持。如需转载,请注明文章来源。

发表评论

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

您是第8239374 位访客, 您的IP是:[3.237.254.197]